latinica  ћирилица
26/09/2023 |  15:24 ⇒ 15:29 | Autor: RTRS

Kanton Sarajevo: Pronađena droga, oružje i krivotvorene isprave (FOTO)

U operativnoj akciji "Željeznica" na području Kantona Sarajevo policijski službenici Federalne uprave policije lišili su slobode lice M.Z. (1962.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, objavljeno je na zvaničnoj Internet stranici FUP-a.
Akcija Željeznica (foto:Federalna uprava policije) -
Akcija Željeznica (foto:Federalna uprava policije)

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain i opojnu drogu amfetamin, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za ometanje signala, te falsfikovani dokumenti BiH i Republike Srbije sa dva različita identiteta, navodi se u objavi.

Akcija Željeznica (foto:Federalna uprava policije)

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Policajci su postupali po usmenoj Naredbi Opštinskog suda u Sarajevu.

Akcija Željeznica (foto:Federalna uprava policije)

U drugoj operativnoj akciji na području Konjica izvršen je pretres lica i tom prilikom je slobode lišeno lice A.O. (1995.) iz Konjica zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina suve zeljaste materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu i bijela praškasta materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu amfetamin.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u prostorijama PU Konjic.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela.