latinica  ћирилица
26/09/2023 |  15:25 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

Ribnik od Doma zdravlja Banjaluka dobio analogni RTG aparat

Analogni RTG aparat u Domu zdravlja u opštini Ribnik, omogućiće lakše liječenje pacijenata. Riječ je o donaciji rendgen aparata koji je obezbijedio Dom zdravlja Banjaluka.
RTG aparat - Foto: SRNA
RTG aparatFoto: SRNA

Donacija RTG aparata omogućiće brže, lakše i jednostavnije dijagnostičke procedure kod pacijenata, a cilj je da se nastavi kvalitetno opremanje Doma zdravlja u Ribniku.

- Samim tim da stanje pacijenata upotpune sa tim dodatnim nalazima sa ovim novim rengen aparatom - rekao je Nikola Јanković, direktor Doma zdravlja "dr Dragan Vojvodić" Ribnik.

Sredstvima Vlade Srpske i grada Banjaluke digitalizovano je Odjeljenje za radiološku i ultrazvučnu dujagnostiku, tako su stvoreni uslovi za donaciju analognog RTG aparata Domu zdravlja u Ribniku.

- Znamo da će ova donacija biti značajna za sve stanovnike opštine Ribnik pa i onih rubnih opština koje nekada dolaze da zdravstvenu zaštitu dobijaju u ovom Domu zdravlja - rekla je Nevena Todorović, ЈZU "Dom zdravlja Banjaluka.

Dom zdravlja Banjaluka sarađuje sa svim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj, posebno zdravstvenim ustanovama primarnog nivoa sa ciljem ustupanja neophodne opreme za liječenje pacijenata.