latinica  ћирилица
26/09/2023 |  15:58 ⇒ 16:00 | Autor: sputniknews.com

Patrušev: Ukrajini neće biti dozvoljeno da zaključi mirovni sporazum - to se koristi kao oružje protiv Rusije

Izgledi za rješavanje ukrajinske krize još nisu vidljivi, rekao je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev tokom rusko-egipatskih konsultacija u Kairu.
Nikolaj Patrušev (foto:EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL) -
Nikolaj Patrušev (foto:EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL)

On je naglasio da Rusija podržava stav Egipta i drugih afričkih zemalja o posredovanju u rješavanju ukrajinske krize. Međutim, prema riječima Patruševa, "danas nema izgleda za takvo rješenje".

- Ukrajini neće biti dozvoljeno da zaključi mirovni sporazum i nastaviće to da koristi kao oružje protiv Rusije - zaključio je sekretar Savjeta bezbjednosti, a citira Ruska gazeta.

Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije rekao je da je ukrajinska kontraofanziva posrnula, a zapadno oružje Oružanih snaga Ukrajine je neefikasno protiv ruske tehnike.

- Kontraofanziva ukrajinskih snaga je propala. Ukrajina nastavlja da trpi ogromne žrtve i uništava sopstvenu infrastrukturu. Zapadno oružje koje je prebačeno Ukrajini "pokazalo se neefikasnim protiv ruske tehnike i Ukrajinci ga postepeno gube na bojnom polju" - dodao je on.

Prema riječima sekretara Savjeta bezbjednosti Rusije, ukrajinska vojska "aktivno koristi vazdušne i bespilotna plovila, dobijena iz inostranstva, kao i raketno naoružanje".