latinica  ћирилица
26/09/2023 |  21:06 | Autor: RTRS

Okončan prvi dan zasjedanja Pete redovne sjednice NSRS - nastavak u srijedu u 10 časova (VIDEO)

Raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o apotekarskoj djelatnosti, po hitnom postupku, poslanici su okončali prvi dan zasjedanja Pete redovne sjednice koja će biti nastavljena u srijedu u 10 časova raspravom o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Poslanici su danas razmotrili Prijedlog zakona o Agenciji za informaciono-komunikacione tehnologije, po hitnom postupku, kojim je predviđeno osnivanje Agencije putem koje će se obezbijediti sistematičan razvoj i primjena informaciono-komunikacinih tehnologija i elektronske uprave u Republici Srpskoj.

Razmotren je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o republičkoj upravi, po hitnom postupku, kojim se vrši promjena naziva i nadležnosti Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske na način da će ono se ubuduće zvati - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje.

Ministar uprave i lokalne samouprave Senka Јujić rekla je da usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o republičkoj upravi povezano sa Prijedlogom zakona o Agenciji za informaciono-komunikacione tehnologije, koja će biti osnovana kao samostalni i nezavisan republički organ.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas su okončali raspravu i o Prijedlogu zakona o Fondu solidarnosti Republike Srpske, po hitnom postupku.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da se Prijedlogom zakona o fondu solidarnosti predviđa da ovo tijelo preuzme sva prava i obaveze Fonda solidarnosti za obnovu Srpske i Kompenzacionog fonda Srpske, te da se tim aktom uređuje pružanje pomoći u Republici Srpskoj.

Narodni poslanici nisu izabrali Milana Petrovića za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske iz reda opozicione partije sa najvećim brojem poslaničkih mandata. Petrovića je za ovu funkciju predložio Klub poslanika SDS.

Prethodno su, u okviru prve tačke dnevnog reda Pete redovne sjednice: Poslanička pitanja i odgovori - Aktuelni čas, ministri u Vladi Republike Srpske odgovarali na pitanja narodnih poslanika.

Peta redovna sjednica počela je minutom ćutanja za nevino ubijene Srbe na Kosmetu.

Tok današnje sjednice NSRS pogledajte OVDЈE.