latinica  ћирилица
26/09/2023 |  21:56 | Autor: RTRS

Predsjedništvo SPS-a: Ekonomska situacija teška, potrebna dodatna pomoć građanima

U Banjaluci je održana sjednica Predsjedništva Socijalističke partije Srpske u proširenom sastavu, na kojoj je razgovarano o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saopštili su iz SPS-a.
SPS - Foto: RTRS
SPSFoto: RTRS

- Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva SPS-a našla su se pitanja važna za građane Republike Srpske. Predsjedništvo SPS-a je usvojilo zaključke kojima se, između ostalog, zahtijeva od nadležnih institucija da ograniče cijene osnovnih životnih namirnica, ali ne bilo kojih, već onih koje su neophodne za svakodnevni život poput hljeba, mlijeka, ulja, brašna, opreme za bebe. Trajno rješenje ovog problema je ukidanje PDV-a na ove robe, uz istovremeno povećanje poreza na luksuzne robe - saopštili su iz SPS-a nakon sjednice.

Na Predsjedništvu SPS-a razgovarano je i o unutarpartijskim izborima i predstojećem Kongresu, ali i o političkim odnosima u Republici Srpskoj i BiH.

- Predsjedništvo SPS-a poziva predstavnike tri naroda na kompromis i dogovor kako bismo građanima obezbjedili bolje uslove za život i ublažili efekte ekonomske krize. SPS je protiv nametanja odluka i dosljedno se zalažemo za poštovanje Dejtonskog sporazuma - stoji u saopštenju SPS-a.

Predsjedništvo SPS-a izrazilo je punu podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, te pozvalo međunarodnu zajednicu da nepristrasno pristupe posredovanju i rješavanju problema u južnoj srpskoj pokrajini, Kosovu i Metohiji.