latinica  ћирилица
26/09/2023 |  22:36 | Autor: SRNA

Prijedor: Promocija romana "Kad đavoli polete"

Prijedorskim ljubiteljima pisane riječi večeras je u Gradskoj čitaonici predstavljen novi roman Vladimira Kecmanovića pod nazivom "Kad đavoli polete", koji je, kako je pojasnio, metafora za globalno nasilje današnjice.
Promocija knjige "Kad đavoli polete" - Foto: SRNA
Promocija knjige "Kad đavoli polete"Foto: SRNA

- To nasilje možda nije veće nego što je bilo ranije, ali je sigurno propraćeno daleko višim nivoom hipokrizije nego igdje, a laži nam se nameću, što preko tabloida što preko društvenih mreža, sinhronizovanom akcijom - rekao je Kecmanović.

Direktor Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" Gordana Vila rekla je da je promocija organizovana danas kada ova ustanova zvanično obilježava 60 godina od osnivanja pod okriljem lokalne zajednice, iako je i ranije postojala u drugim organizacionim oblicima poput čitaonica i slično.

- Večerašnja promocija je kruna obilježavanja ovog jubileja. Od početka godine imali smo više od 30 književnih promocija, izložbi i radionica i programe za sve generacije i tako će biti do kraja godine - pojasnila je Vila.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je da je za grad značajno da jedna od ustanova kulture obilježava tako važan jubilej.

- Pomoć u radu ove institucije biće nastavljena i ubuduće, posebno u rješavanju problema prostora za još kvalitetniji rad sa čitaocima i organizaciju manifestacija - rekao je Milješić.

Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" raspolaže knjižnim fondom od oko 60.000 knjiga i imao oko 2.000 čitalaca.