latinica  ћирилица
27/09/2023 |  09:18 ⇒ 11:38 | Autor: RTRS

Dodik uputio pismo Alijevu: Srpska želi stabilan mir i prosperitet za prijateljski Azerbejdžan

Republika Srpska želi stabilan mir i prosperitet za region Karabaha i prijateljski Azerbejdžan, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu koje je uputio predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu.
Baku - Alijev-Dodik - Foto: SRNA
Baku - Alijev-DodikFoto: SRNA

- Pomno pratim dešavanja koja se odnose na situaciju u regionu Karabaha i želim da kažem da je rešavanje višedecenijskih sporova, kao u istoriji mnogih drugih naroda i država širom svijeta, zahtijevalo hrabrost i mudrost jakog i mudrog lidera - naveo je Dodik u pismo koje je objavljni na zvaničnom sajtu predsjednika Azerbejdžana.

Dodik je iskazao iskrenu nadu da će novonastala situacija otvoriti mogućnost pune integracije ovog regiona i njegovih stanovnika, kao i njihovog daljeg razvoja i napretka.

- Јoš jednom želimo dug i stabilan mir i prosperitet regiona Karabaha i cijelog Azerbejdžana - naveo je Dodik.

Dodik je podsjetio i na sastanak sa Alijevim koji je održan 20. avgusta.

- Želim da izrazim ahvalnost na prilici da se 20. avgusta sretnem sa Vašom Ekselencijom u Budimpešti i da razgovaramo o daljim mogućnostima saradnje između Republike Srpske i Republike Azerbejdžan. Primite, izraze mog dubokog poštovanja i lepih želja za Vaše lično zdravlje i blagostanje, kao i za napredak i prosperitet jednog prijateljskog naroda Republike Azerbejdžan - zaključio je Dodik u pismu.