latinica  ћирилица
27/09/2023 |  10:27 ⇒ 10:30 | Autor: Agencije

Branimiru Brstini uručena nagrada "Mija Aleksić - Biti glumac"

Na otvaranju manifestacije "Dani Mije Aleksića" Branimiru Brstini, srpskom pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu uručena je prestižna nagrada "Mija Aleksić – biti glumac" koju dodjeljuje Kulturni centar.
Branimir Brstina - Foto: TANЈUG
Branimir BrstinaFoto: TANЈUG

U Јugoslovenskoj kinoteci u Beogradu od 26. do 28. septembra biće obilježena stogodišnjica rođenja Mije Aleksića.

Nagrada "Mija Aleksić - Biti glumac", ustanovljena 2018. godine, uručena je glumcu Branimiru Brstini na prijedlog prethodnih dobitnika Nenada Јezdića, Nebojše Dugalića, Gordana Kičića, Vesne Trivalić i Olge Odanović.

Brstina je oduševljavao publiku na scenama svih pozorišta, a od 1983. je član svog omiljenog Ateljea 212. Osim pozorišta, Brstina ima zapažene uloge i na televiziji koje je teško sve pobrojati, pa tako publika može da uživa u njegovom talentu u ostvarenjima kao što su: Porodično blago, Stižu dolari, Vratiće se rode, Senke nad Balkanom i mnoga druga ostvarenja.

Od 29. septembra do 1. oktobra u Muzeju kinoteke u Beogradu, biće prikazano ukupno 12 fimova kojima je Mija Aleksić dao svoj pečat i plijenio talentom u komičnim rolama.

Zbog Dana žalosti u Srbiji, kompletan program najavljen za 27. septembar u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu se odlaže za sljedeću nedjelju.