latinica  ћирилица
27/09/2023 |  10:43 ⇒ 10:43 | Autor: RTRS

Uhapšeno 13 lica zbog više krivičnih djela

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 13 lica na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Uhapšena lica su osumnjičena za organizovani kriminal, falsifikovanje isparava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno sklsdištenje robe, krijumčarenje, udruživanje radi vršenja krivičnog djela, falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanje mita, primanje mita, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i trgovinu uticajem.

Lica koja su uhapšena sprovedena su u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su u zakonskom roku predata u dalju nadležnost postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

U operativnoj akciji "Alter ego jedan" i "Alter ego dva", koja je sprovedena po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banjaluci, izvršeni su i pretresi na 15 lokacija.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina novca, putne isprave, računari i laptopi, bjanko diplome, pečati i druga dokumentacija i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.