latinica  ћирилица
27/09/2023 |  12:36 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Lukašenko: Bez obzira na pritiske Dodik brine o svojoj otadžbini i narodu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik brine o svojoj otadžbini i narodu i štiti nacionalne interese bez obzira na spoljne pritiske, istakao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko u pismu koje je uputio Dodiku.
Milorad Dodik-Aleksandar Lukašenko - Foto: RTRS
Milorad Dodik-Aleksandar LukašenkoFoto: RTRS

- Dozvolite mi da izrazim iskrenu zahvalnost za tople i srdačne riječi koje ste mi uputili povodom mog rođendana. Veoma mi je prijatno čuti te riječi od čovjeka koji se takođe brine o svojoj otadžbini i narodu i štiti nacionalne interese, bez obzira na razne spoljne pritiske bez presedana - naveo je Lukašenko.

Naglasio je da u potpunosti dijeli Dodikovo mišljenje koje se odnosi na neophodnost daljeg razvoja bilateralnih odnosa, kao i dostizanje višeg nivoa kvaliteta odnosa Srpske i Bjelorusije.

Potvrdio je spremnost Bjelorusije da pomogne na sve načine.

- Sa zadovoljstvom se sjećam našeg susreta i otvorenog konstruktivnog dijaloga. Rad sam da Vas ponovo ugostim na gostoprimljivoj bjeloruskoj zemlji. Primite, Vaša Ekselencijo, moje srdačne želje za dobro zdravlje, dobar duh, kao i izraze moga velikog poštovanja prema Vama - naveo je Lukašenko u pismu.