latinica  ћирилица
27/09/2023 |  14:58 | Autor: SRNA

Dodik: SNSD najorganizovanija i najmoćnija politička partija

SNSD je najorganizovanija i najmoćnija politička partija, sa više od 200.000 članova koja želi i dalje da jača povjerenje u sebe, izjavio je lider ove stranke Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Kod nas to izaziva radost i oduševljenje, a kod drugih koji to ne vole, jer su sa druge strane političkog spektra, izaziva tugu i nevjericu da se to dešava - rekao je Dodik povodom Sabora SNSD-a koji će biti održan u Doboju.

On je istakao da je Sabor izbornog karaktera, te da će na njemu biti podnesen izvještaj o radu, utvrđen program za naredne četiri godine, izabran novi Glavni odbor i predsjednik stranke, zajedno sa Nadzornim odborom i statutarnom komisijom.

Dodik je pojasnio da će, kada bude izabran novi Glavni odbor stranke, u roku od 30 do 60 dana biti izabrano i Predsjedništvo, potpredsjednici partije, te generalni sekretar.

- Novina Statuta jeste da ga nekako približimo dalje organizaciji. Mi želimo da jačamo povjerenje u našu partiju. Mi želimo da okupimo sve moguće, više od 25.000 novih članova smo imali u periodu od prethodnog Sabora do danas - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD danas ima evidentiranih 202.000 članova, što je u društvu, odnosno narodu koji ima 1.100.000 stanovnika, dominantna većina.

Dodik je ocijenio da SNSD nema razloga da brine za svoju budućnost, kao i da će dati kadar koji ima najveće povjerenje u bazu.

- Proces podmlađivanja u partiji počeli smo još na prethodnim krugovima izbora. Možete da vidite mnoge mlade ljude kao načelnike i gradonačelnike, od Prijedora, Laktaša, koji nemaju ni četrdesetak godina, a već su na tako važnim mjestima - naveo je Dodik za Srnu.

On je podsjetio da je Anja Ljubojević potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, a Denis Šulić ministar trgovine i turizma u Vladi Srpske.

Dodik je rekao da SNSD želi da promoviše mnoge mlade ljude, te da se u novoj organizaciji potpredsjednika stranka bavi tim da svaki od njih ima svoje zaduženje, odnosno potpredsjednik za kadrovska pitanja, za odnose sa koalicijom, za stranačku strukturu, za spoljna pitanja, za odnose sa faktorima u Federaciji.

On ja dodao da će se generalni sekretar i dalje baviti profesionalno organizacionim pitanjima same partije.

- SNSD je dominantna i pobjednička struktura. To je misaona imenica da dobiju glasove mnoge političke partije, a kamoli da imaju toliko članova. Ono što mi radimo jeste kako ostati motivisan da tih 200.000 i dalje bude u toj strukturi i mi ćemo naći taj način - zaključio je Dodik.

Sedmi Sabor SNSD-a biće održan u Doboju, u subotu, 30. septembra.