latinica  ћирилица
27/09/2023 |  15:13 | Autor: SRNA

Otvorena kancelarija Turističke organizacije Brčko Distrikta

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je danas da će se ići u pravcu izmjena Zakona o turizmu da bi se boravišna taksa preusmjerila na finansiranje brčanske Turističke organizacije sa ciljem unapređenja njene aktivnosti.
Otvaranje kancelarije Turističke organizacije Brčko distrikta - Foto: SRNA
Otvaranje kancelarije Turističke organizacije Brčko distriktaFoto: SRNA

Milić je istakao da se na ovom planu može još mnogo toga uraditi, te da je u tom pogledu Ekonomski fakultet Brčko radi na uvođenju novog smjera koji se tiče menadžmenta u turizmu.

- Sigurno je da je turizam neiskorišćena privredna grana kada je u pitanju Brčko distrikt. Imamo određene turističke potencijale i ovo je sada stvaranje organizacionih pretpostavki da se ti potencijali iskoriste - rekao je Milić novinarima prilikom otvaranja kancelarije Turističke organizacije Brčko distrikta.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Brčko distrikta Miloš Stankić rekao je da je u toku izrada veb-stranice Turističke organizacije koja će javnosti biti dostupna za mjesec dana.

- Tu ćemo da objedinimo sve sadržaje, sve manifestacije, restorane, hotele koji se nalaze u našem gradu - rekao je Stankić.

On je najavio i izradu strategije razvoja turizma Brčko distrikta, te seminar u decembru za lokalno stanovništvo s ciljem unapređenja njihovog znanja o razvoju turizma i kreiranja konceptualnog turističkog sadržaja na području distrikta.

Član Upravnog odbora Turističke organizacije Brčko distrikta Aleksandar Đurić napomenuo je da će kancelarija biti dostupna svim građanima distrikta i turistima te da će u njoj moći da dobiju informacije o turističkoj ponudi distrikta, vodičima i ostalim aktivnostima ove organizacije.

Đurić je napomenuo da je nakon epidemije virusa korona zabilježen rast broj posjeta distriktu za 10 do 12 odsto, te da u prosjeku godišnje bude između 15.000 i 25.000 posjeta i da dominiraju turisti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Kancelarija Turističke organizacije Brčko distrikta otvorena je na Svjetski dan turizma i nalazi se u šetališnoj zoni u centru grada na Trgu mladih.