latinica  ћирилица
27/09/2023 |  17:33 ⇒ 17:44 | Autor: RTRS

Višković sa Tepavčevićem o stanju u realnom sektoru

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Konfederacije sindikata Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Sindikata Željko Tepavčević.
Sastanak u Banjaluci - Foto: RTRS
Sastanak u BanjaluciFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u realnom sektoru Republike Srpske, položaju radnika, te daljem jačanju socijalnog dijaloga.

U otvorenom razgovoru ukazano je na potrebu inetenziviranja dijaloga s ciljem donošenja opšteg i granskih kolektivnih ugovora, te je razgovarano o mogućnostima iznalaženja rješenja za poboljšanje položaja radnika u realnom sektoru.

Bilo je riječi o otvorenim pitanjima u Željeznicama Republike Srpske, termoelektranama u Gacku i Ugljeviku, kao i trenutnoj situaciji u sektoru energetike, metalske industrije, rudarstva i naftne industrije.

Na sastanku je zaključeno da se, kao i do sada, kroz otvoren dijalog trabaju tražiti rješenja za prevazilaženje svih izazova.

Današnjem sastanku prisustvovali su ministar finansija Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, te predstavnik Ministarstva saobraćaja i veza.