latinica  ћирилица
27/09/2023 |  17:53 | Autor: sputniknews.com

Petković: Svečlja, prestani sa lažima

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković poručio je danas ministru unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija DŽeljalju Svečlji da prestane za lažima i naglasio da je njegova namjera da optuži Beograd za navodnu umiješanost u događaje u selu Banjska.
Petar Petković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Petar Petković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

- Kurtijev ekstremista DŽeljalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj, a sve sa namjerom da Beograd optuži za navodnu umiješanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti - naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da je laž "papir koji je Svečlja danas objavio kao nekakav dokaz o umiješanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske".

- To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je riječ o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove "lista pakovanja". Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva - objasnio je Petković.

Dodao je da je Svečlja lagao i za preminulog Srbina u Novom Pazaru, da je Milan Radoičić smješten na VMA, kao i da je u Banjskoj zaplijenjeno navodno vozilo Žandarmerije, navodeći da je riječ o vozilu "za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom vojskom ni policijom".

- Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina. Zato Svečlja, prestani sa lažima - poručio je Petković.