latinica  ћирилица
27/09/2023 |  19:14 ⇒ 22:42 | Autor: RTRS

Stevandić: Srbi u Srpskoj uvijek sa svojom braćom na KiM

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić izjavio je da će Srbi u Srpskoj uvijek biti zajedno sa svojom braćom na Kosovu i Metohiji i da neće dozvoliti da budu ugroženi.
Nenad Stevandić - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Nenad StevandićFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Stevandić je naglasio da će svijeće večeras biti paljene u svim većim srpskim gradovima i da time Srbi dokazuju sabornost i jedinstvo i da se u molitvenoj tišini mole za pokoj duša nevino stradalih Srba uvučenih u zasjede.

- Očigledno je da su nakon konstantnog maltretiranja, više od 10 godina ubijanja, dizanja autobusa u vazduh, pucanja na djecu, Šiptari napravili incidente koji ugrožavaju mir i srpsko stanovništvo na Kosmetu. Srbi neće pognuti glave već žele da pokažu da nisu nemoćni, da ih nije malo i da su mnogo jači i organizovaniji - istakao ej Stevandić. 

Stevandić je naglasio da su "Srbi jedini narod u Evropi koji nema miran san i koji se bori za svoje živote".

- Ljudski je da podignemo svoj glas, da pokažemo da smo sa našim narodom, da smo spremni da budemo u stroju i od pomoći onako kako to Srbiji treba i podržimo njeno rukovodstvo - poručio je Stevandić.

Podsjetimo, u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služen je molitveni pomen i prislužene su svijeća za ubijene Srbe u Banjskoj na KiM.

Molitveni pomen u Hramu Hrista Sasitelja u Banjaluci organizovao je Kabinet predsjednika Narodne skupštine i Crkvene opštine.