latinica  ћирилица
28/09/2023 |  08:30 ⇒ 08:54 | Autor: B92

Đoković o komentaru Medvedeva: Nemam odgovor na to

Najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je juče reket zamijenio palicom za golf, podsjetili su na šaljive komentare Danila Medvedeva.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Kai Foesterling, ilustracija) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Kai Foesterling, ilustracija)

Srpski as našao se u Rimu, gdje je učestvovao na prestižnom "Rajder kupu" i to u okviru Ol-star meča.

Novakov "Tim Monti", za koji su nastupali još Geret Bejl, Leonardo Fioravanti, Geret Hilbert i Kip Popert, ostvario je pobjedu, a srpski teniser je ovoga puta govorio za "Skaj sports".

- Grend slem sezona je završena, ali imamo još nekoliko mjeseci do kraja sezone. Igraću Bersi, jedan od turnira iz serije 1000. Zaista važan na ATP turu. Potom Završni turnir u Italiji, a onda i Dejvis kup za Srbiju, moju zemlju. To je veliki cilj za kraj sezone. U plej-ofu smo, u četvrtfinalu, tako da se nadam da ćemo se dočepati trofeja - rekao je Đoković.

Novak je prije nekoliko nedjelja osvojio US open, pošto je u finalu pobijedio Danila Medvedeva, koji je imao interesantne komentare nakon susreta.

- Hoću da pitam Novaka, šta još radiš ovdje? Kada planiraš da malo usporiš? - pitao je Danil u šali.

Đokovića su sada u Rimu podsjetili na te komentare ruskog tenisera.

- Nemam odgovor na to - rekao je uz osmijeh Đoković, koji još uvijek nema namjeru da se povuče.

- Očigledno je bilo istorijsko, ispunjavajuće. Nevjerovatno uzbuđenje što sam osvojio 24. Grend slem. Uvijek su Grend slemovi i nedjelje na prvom mjestu bili najvažniji. Mislim da sam imao sreće što sam većinu svoje karijere proveo bez povreda. Fokusirao sam se na širu sliku, dugoročno i dosta uložio kako bih mogao da što više godina zadržim ovaj nivo. Znao sam da ću, ako se to desi, ako budem imao dugu karijeru, uspjeti da osvajam Grend slemove. I dalje sa 36 godina napredujem, mislim da godine ne utiču na mene mnogo, da kucnem u drvo. Nadam se da ću imati još nekoliko sjajnih godina na Grend slemovima, posebno jer su to moji najviši ciljevi i prioroteti - zaključio je najbolji teniser svijeta.