latinica  ћирилица
28/09/2023 |  09:55 ⇒ 10:04 | Autor: RTRS

Zeljković: Bez razvoja infrastrukture nema ni razvoja fudbala (VIDEO)

Pored Banjaluke, koja je neposredno uz stadion FK Borca dobila pomoćni stadion sa vještačkom travom, ovakve terene će dobiti još osam gradova u Srpskoj - Doboj, Zvornik, Pale, Nevesinje, Trebinje, Foča, Omarska i Laktaši, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH Vico Zeljković.
Vico Zeljković - Foto: RTRS
Vico ZeljkovićFoto: RTRS

Zeljković je u našem Јutarnjem programu naglasio da će FSRS i dalje stavljati akcenat na izgradnju infrastrukture, jer bez toga, kako kaže, nema razvoja fudbala.

- U narednom periodu pored ovih devet terena tražićemo mehanizam da se ovdje u Banjaluci napravi još terena sa vještačkom travom, jer je to sigurno potrebno - kaže Zeljković.

Projekat izgradnje devet terena sa umjetnom podlogom u Republici Srpskoj, koji realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pomoć Fudbalskog saveza BiH, UEFA i FIFA, pomoći će sredinama koje učestvuju u projektu dalji razvoj ne samo fudbala, već kompletnog sporta, ističe Zeljković.

- Mi imamo jako lošu fudbalsku infrastukturu. Ovo je jedan veliki projekat koji će poboljšati uslove da se djeca bave sportom - kaže Zeljković.

On je pohvalio dobru saradnju sa lokalnim zajednicama i Vladom Srpske, te izrazio nadu da će nakon prvobitnih devet pomoćnih stadiona i drugi gradovi u Srpskoj dobiti iste.

- Za velike uspjehe su potrebna i velika sredstva. Nadamo se da će se u narednom periodu nastaviti izgradnja fudbalskih terena, kako bismo u ovom sportu ostvarili još bolje rezultate. Mi pratimo praksu i u Srbiji i Hrvatskoj i idemo dobrim putem - naveo je Zeljković.

On je za sutra najavio održavanje sjednice Izvršnog odbora FSBiH na kojoj će raspravljati o imenovanju Save Miloševića za selektora fudbalske reprezentacije BiH.