latinica  ћирилица
28/09/2023 |  11:16 ⇒ 12:57 | Autor: RTRS

Akcija "Hors": Pronađen heroin, jedno lice lišeno slobode

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Zvornik i policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru operativne akcije "Hors" 27. septembra 2023. godine lišili slobode lice M.S. iz Zvornika, saopšteno je na zvaničnoj Internet stranici PU Zvornik.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Istog dana, po naredbi Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, policijski službenici su izvršili pretres lica M.S. i prostorija koje isto koristi.

Tom prilikom kod lica je pronađeno 5,5 grama smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefoni, navodi se u objavi.

Nakon završene kriminalističke obrade, lice će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedeno postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Iz MUP-a podsjećaju da je akcija kodnog naziva "Hors" usmjerena je na sprečavanje i suzbijanje trgovine opojnim drogama.

Tokom trajanja ove akcije, na području grada Zvornika, oduzeto je oko 40 grama opojne droge heroin, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.