latinica  ћирилица
28/09/2023 |  12:44 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Đajić: Svakodnevno nam dolaze stručnjaci iz cijelog svijeta (FOTO/VIDEO)

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske je jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova u BiH u koju skoro svakodnevno dolaze stručnjaci iz Amerike, Evrope, Rusije i drugih dijelova svijeta kako bi liječili pacijente i edukovali kadar.
UKC - Foto: RTRS
UKCFoto: RTRS

Đajić je rekao novinarima da danas u UKC-u boravi vrhunski interventni radiolog iz Rusije, a da su u proteklih mjesec dana ugostili stručnjake iz Hrvatske, Španije i Amerike.

Istakao je da je prioritet ove zdravstene ustanove edukacija kadra i unapređenje zdravstvenog sistema.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku veliki broj ljekara i drugih zdravstvenih radnika UKC-a boravi u Evropi i drugim državama svijeta na edukacijama i ta praksa će biti nastavljena.

Đajić je zahvalio šefu Odjeljenja interventne radiologije Onkocentra iz Sankt Peterburga Evgeniju Genadieviču Šačinovu što je došao u UKC da prenese svoje znanje.

- Čast nam je što je takav stručnjak kod nas i mnogo mu hvala ne samo što liječi naše pacijente, već što edukuje naše zdravstvene radnike - naveo je Đajić.

Načelnik Zavoda za kliničku radiologiju UKC-a Saša Vujnović rekao je da je ovaj zavod konačno postao dio višegodišnje saradnje ruskih ljekara i UKC-a.

Istakao je da u Zavodu za kliničku radiologiju trenutno ima 35 specijalizanata.

Šačinov je izrazio očekivanje da će veze između Rusije i Republike Srpske jačati.

On je zahvalio kolegama iz UKC-a za preneseno iskustvo.