latinica  ћирилица
28/09/2023 |  13:30 ⇒ 13:31 | Autor: SRNA

Špirić: Vrijeme je da stranci odu iz Ustavnog suda i da se zatvori OHR

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bih Nikola Špirić rekao je da je vrijeme da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH i da se zatvori OHR, te ocijenio da su partneri u vlasti na nivou BiH obezbijedili veliku prohodnost BiH na putu ka EU.
Nikola Špirić - Foto: SRNA
Nikola ŠpirićFoto: SRNA

Špirić je rekao da je i u sporazumu o potpunom suverenitetu BiH, koji je predložio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, to i predloženo.

On je, sumirajući proteklih osam mjeseci rada Doma naroda Paralamentarne skupštine, podsjetio da je usvojeno pet zakona iz Mišljenja Evropske komsije, ta da se radi na još tri zakona.

- I ova tri zakona, ukoliko bude razumijevanja u političkom Sarajevu, u parlamantarnoj proceduri trebala bi biti usvojena u naredna dva mjeseca. To je zakon o Sudu, o Ustavnom sudu i Izborni zakon. Volio bih da se ta prohodnost nastavi ovim tempom i da ponovo ne bude uslovljavanja i ucjenjivanja - rekao je Špirić za Srnu.

On je najavio da će naredna sjednica Doma naroda biti održana u srijedu, 4. oktobra, te da će predsjedavanje Domom naroda preuzeti Kemal Ademović iz Kluba bošnjačkog naroda.