latinica  ћирилица
28/09/2023 |  14:22 ⇒ 29/09/2023 | 09:03 | Autor: RTRS

Poreska uprava Srpske: Ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti

Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike poreza na nepokretnosti da 30. septembra 2023. godine ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti za 2023. godinu, saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.
Poreska uprava - Foto: RTRS
Poreska upravaFoto: RTRS

- S tim u vezi, pozivamo poreske obveznike da blagovremeno, u propisanom roku, izmire drugu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2023. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina - ističu iz Poreske uprave Srpske.

Pored toga, Poreska uprava Srpske poziva i sve one koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu da to učine odmah jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti.

Iz Poreske uprave naglašavaju da cilj svakako nije kažnjavanje poreskih obveznika već stavljanje svih poreskih obveznika u ravnopravan položaj.

- Iz tog razloga, na vrijeme, prije isteka roka, podsjećamo poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire svoje obaveze - poručuju iz Poreske uprave Srpske.