latinica  ћирилица
28/09/2023 |  14:41 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Ministarstvo finansija Srpske: Svim budžetskim korisnicima isplaćene bruto plate za avgust

Reagujući na netačne informacije izrečene na pojedinim portalima u Republici Srpskoj, Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava javnost da je svim budžetskim korisnicima u Srpskoj isplaćen puni iznos bruto plate za mjesec avgust.
Ministarstvo finansija (foto: Ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo finansija (foto: Ilustracija)Foto: RTRS

- Taj iznos obuhvata: neto platu, poreze i doprinose za mjesec avgust. Sve isplate bruto plata budžetskih korisnika za mjesec avgust su završene zaključno sa jučerašnjim danom. Ostale naknade koje proizlaze iz radnog odnosa, uključujući prevoz, se isplaćuju danas - ističe se u saopštenju Ministarstva finansija Srpske.

Ministarstvo finansija informiše javnost da se na vrijeme izmiruju i svi računi prema dobavljačima u Republici Srpskoj.

- Pozivamo urednike portala koji u javnosti kreiraju lažne slike da svoju pažnju i pažnju javnosti usmjere na stvarne probleme sa kojima se građani suočavaju, da izvještavaju o tome, te time daju svoj doprinos njihovom rješavanju - poručuju iz Ministarstva finansija Srpske.

Predlažu tim portalima i medijima da pogledaju svoje platne liste i vide koliko poreza i doprinosa nisu uplatili, kao i materijalnih troškova, jer prikazana slika možda odgovara njihovom stanju.