latinica  ћирилица
28/09/2023 |  15:27 ⇒ 18:31 | Autor: RTRS

Košarac: Za BiH Kurtijeve snage su teroristi

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da BiH neće priznati nezavisnost Kosova, jer Republika Srpska nikada neće dati saglasnost na to.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac je danas boravio u radnoj posjeti Beogradu, gdje se sastao sa ambasadorom BiH u Srbiji Aleksandrom Vranješom.

- Kada su u pitanju posljednja dešavanja u Banjskoj, apsolutno je neprihvatljivo da pojedine političke strukture iz FBiH pokušavaju da okarakterišu srpski narod kao teroristički. To nije zvaničan stav BiH, već totalno zla, podla i tendenciozna namjera pojedinaca iz FBiH. Za BiH su Kurtijeve snage teroristi, jer BiH formalno pravno nije i neće priznati nezavisnost Kosova! U skladu sa Rezolucijom 1244, priznajemo isključivo zvanične snage Republike Srbije - istakao je Košarac na svom Instagramu nakon sastanka.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

On je naglasio da je Srbija prijateljska zemlja, sa kojom nas vežu bratske veze.

- Nažalost, u FBiH i dalje stanuju predrasude, iako je politika Srbije bezbroj puta pokazala senzibilitet i jednako pomogla i Srpskoj i FBiH - istakao je Košarac.

Na sastanku sa ambasadorom Vranješom razgovarano je i o šansama za privrednike u okviru Otvorenog Balkana, unapređenju ekonomske saradnje sa Srbijom, koja je najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH u okviru CEFTA-e.

- Informisao sam ambasadora Vranješa o zastoju važnih infrastrukturnih projekata, poput istočne gasne interkonekcije, zbog političkih blokada iz FBiH - dodao je Košarac.

Zajednička ocjena je da je od velikog značaja činjenica da će Srbija biti domaćin Ekspo 2027, te da će ovo biti odlična prilika za promociju privrede Srpske i FBiH.

Košarac je danas takođe posjetio i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, gdje je sa šefom Predstavništva Mlađenom Cicovićem razgovarao o proteklim aktivnostima posvećenim srpskom identitetu, nacionalnom jedinstvu i promociji srpskog jezika, pisma, istorije i tradicije.

- Predstavništvo Srpske u Beogradu aktivno radi na promociji vrijednosti Republike Srpske i njenih demokratskih kapacitet, te ima veliku i prepoznatljivu ulogu u dodatnom povezivanju i jačanju bratskih veza sa Srbijom - poručio je, između ostalog, Košarac.