latinica  ћирилица
28/09/2023 |  21:13 ⇒ 22:48 | Autor: B92

Hoće li stadion u Melburnu nositi ime Novaka Đokovića ?

Kreg Tajli, direktor Australijan Opena, rekao je da je za to da stadion u Melburn parku ponese ime Novaka Đokovića, ali da to ne zavisi od njega.
Novak Đoković u Melburnu (FOTO: EPA-EFE/JAMES ROSS EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Novak Đoković u Melburnu (FOTO: EPA-EFE/JAMES ROSS EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Đoković je na US Openu izjednačio rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule dok je ubjedljivo najbolji i kada je riječ o titulama u Melburnu, ima ih čak deset.

Sve to je mnoge u svijetu tenisa nagnalo na pomisao da bi čelnici prvog grend slema sezone trebalo da na neki način da odaju priznanje Đokoviću, a neki predlažu i da se stadion u Melburn parku nazove po njemu.

- Imenovanje arene nije moja odluka ili Tenisa Australija jer mi... Mnogo ljudi ne shvata da Vimbldon, Rolan Garos i US Open su u vlasništvu terena na kojima se igraju turniri. Mi ih iznajmljujemo, Vlada Viktorije je vlasnik posjeda i imamo sreću da oni investiraju u njih. Ipak, mi ih ne posjedujemo - kaže Tajli.

Objasnio je i kako ide taj proces organizacije turnira.

- Mi od septembra krećemo sa pripremom, u decembru se useljavamo, spremamo sve za događaj i sredinom februara se iseljavamo, i onda se tokom godine tu održavaju koncerti i ostali događaji. Nema tih teniskih terena. Voljeli bismo da ih mi posjedujemo jer mislimo da bismo imali više krativnosti u organizovanju više teniskih događaja tokom godine - dodao je Tajli.

Takođe, on dodaje da je svjestan da učinak Novaka Đokovića u Melburnu na neki način treba nagraditi.

- Vlada radi veliki posao na sinhronizaciji događaja. Naš turnir je drugačiji od ostalih stvari. Imenovanje arene bila bi kombinacija koja bi morala da ima i uticaj vlade. Јa bih svakako bio neko ko podržava da se Novaku na neki način oda priznanje za njegova nevjerovatna dostignuća ovdje u Australiji - zaključio je Tajli.