latinica  ћирилица
29/09/2023 |  08:09 ⇒ 08:13 | Autor: RTRS

Pretežno suvi kolovozi, magla u kotlinama

Saobraćaj se ovog jutra na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Srpske skreću pažnju na mjestimičnu jutarnju maglu u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i na moguće odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke.Vozačima bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.
Magla - Foto: ilustracija
MaglaFoto: ilustracija

Zbog deminiranja terena u mjestu Riječica Donja na putu Doboj - Maglaj povremeno će biti obustavljan saobraćaj u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, tako što će radovi trajati 30 minuta, nakon čega će se saobraćaj puštati 15 minuta.

Saobraćaj je privremeno obustavljen na dionici regionalnog puta Doboj - Modriča, u mjestu Kostajnica, zbog bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska - Kostajnica" u mjestu Kostajnica.

Na regionalnom putu Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu Šahin kamen, na dionici regionalnog puta Doboj - Maglaj, u mjestu Trbuk, između 11.00 i 15.00 časova biće privremeno obustavljen saobraćaj tako da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

Izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Јohovac - Rudanaka - Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj - Rudanka, a radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naseljenom mjestu Rudanaka.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na auto-putu Gradiška - Banjaluka izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je saobraćajna signalizacija zbog radova na mostu "Bogdanovac".

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice, na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška - Banjaluka.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica - Prijedor u prijedorskoj Ulici kralja Aleksandra saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Za vrijeme trajanja radova na donici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan - Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva - Sokolac u toku su radovi i potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova, izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica - Han Pijesak jedan.

Zbog radova na regionalnom putu Karanovac - Ljubačevo, u mjestu Karanovac, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta Rača - Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača - Bijeljina.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri - granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna motorna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH bog postavljanja završnog sloja asfalta obustavljen je saobraćaj na kružnom toku na magistralnom putu kod Hadžića.

Planirano je da obustava traje do sutra ujutro, a za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na auto-put, kao i na stare ulaze u Hadžiće.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Modriča - Gradačac, Semizovac - Olovo - Kladanj, Bugojno - Kupres, Vitez - Nević Polje i Doboj - Rudanka - Јohovac.

Na magistralnom putu na izlazu iz Bugojna prema Rostovu od 18.00 do 23.00 časa moguće su kraće obustave u trajanju od tri do pet minuta zbog snimanja TV serije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.