latinica  ћирилица
29/09/2023 |  08:14 ⇒ 14:06 | Autor: Agencije

NATO šalje pojačanje na KiM; Akcija tzv. kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku (FOTO/VIDEO)

Policija tzv. Kosova izvršila je pretrese u KBC u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice odakle je zaplijenila snimke video-nadzora. Izvršen je pretres i jednog restorana. Pretresi i u Zvečanu i Zubinom Potoku. Očevici javljaju da je policija napustila pojedine lokacije gdje su vršeni pretresi.
Tzv. kosovska policija (Foto: TANJUG/ STR) -
Tzv. kosovska policija (Foto: TANJUG/ STR)

NATO odobrio slanje pojačanja Kforu

Savjet NATO odobrio je slanje pojačanja Kforu, svojoj misiji na Kosovu i Metohiji. Odluka Savjeta NATO uslijedila je poslije sukoba tzv. kosovske policije i Srba u selu Banjska.

Radoičić podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Srpske liste

Potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić podnio je ostavku na tu funkciju, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Brnabić: Prištinski upad u bolnicu u Mitrovici nastavak terora nad Srbima

Premijer Srbije Ana Brnabić  je rekla da se nastavlja teror i maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji, s ciljem njihovog protjerivanja.

Srpska lista: Upad u više privatnih objekata sa sjeveru KiM

Srpska lista saopštila je da su prištinske specijalne jedinice brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirali neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivali pacijente koji su na stacionarnom lečenju u toj ustanovi.

- Paralelno sa tim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, a podatke o tim upadima i dalje prikupljamo - navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM: Nastavlja se demonstracija sile

Kancelarija za KiM je saopštila da je jutros na sjeveru Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomjerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca koji su do zuba naoružani nasilno upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, ali u još nekoliko privatnih objekata na sjeveru.

Elek: U KBC nije pronađeno ništa

Direktor bolnice Zlatan Elek rekao je da u pretresu vešeraja i kotlarnice KBC u Kosovskoj Mitrovici, nije pronađeno ništa.

Kako je rekao, obijena su vrata vešeraja i magacina.

U Mitrovici zaplijenjena dva automobila i kvad

Specijalci tzv. kosovske policije povukli su se iz KBC Kosovska Mitrovica i iz kafića Grej koji se nalazi u blizini predškolske ustanove "Danica Јaramaz".

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, specijalci su zaplijenili dva automobila marke mercedes i jedan kvad.

Kako navodi Kosovo onlajn, izvršen je i pretres u Zvečanu na, za sada, nepoznatoj lokaciji, nakon čega su se povukli.

Prema infromacijama sa terena pretres je izvršen i u Zubinom Potoku, a kako javlja dopisnik Kosovo onlajna u Leposaviću za sada nema akcije, ali se u tamošnjoj stanici policije nalaze brojni specijalci.

Tzv. kosovska policija: Sprovodimo operacije u vezi sa događajima u Banjskoj

Tzv. kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provjere na pet lokacija u tri opštine na sjeveru Kosova.

- Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice tzv.  kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mjesta.

 (foto: TANJUG/ STR)

Obavještavaju građane da ne treba da brinu.

- Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom - navode iz tzv. kosovske policije.

Akcija se izvodi uz prisustvo tužioca Specijalnog tužilaštva.

Elek: Nasilan upad specijalnih jedinica, uznemireni pacijenti i zaposleni

Pripadnici specijalne jedinice policije samoprogašenog Kosova ROSU ušli su jutros u krug Zdravstvenog centra u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i u toku je pretres, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Zlatan Elek.

Elek je istakao da su izvršili pretres vešernice i određenih kancelarija, bez znanja uprave bolnice.

Prema njegovim riječima, zaplijenili su i snimke sa kamera KBC-a.

Kako je naveo, pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije su rekli da imaju nalog od suda za pretres, koji je bio na albanskom jeziku i koji nije mogao da razumije.

On je rekao da je upad izazao uznemirenost kod zaposlenih i kod pacijenata.

- Formirana je komisija KBC-a koja treba da utvrdi materijalnu štetu koja je nastala u toku pretresa, dodao je Elek.

Policijske operacije se izvode i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Pripadnici ROSU ušli su u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i u zgradu u kojoj živi porodica potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića.

Oni vrše pretrese stanova u toj zgradi, rekli su Srni srpski izvori iz Kosovske Mitrovice.

Pretresima u bolnici i u zgradi u kojoj se nalazi stan Radoičića prisustvuju i predstavnici Euleksa, a pripadnici Kfora iz udaljenosti nadgledaju situaciju.