latinica  ћирилица
29/09/2023 |  09:35 ⇒ 09:36 | Autor: RTS

Kancelarija za KiM: Nastavlja se demonstracija sile

Kancelarija za KiM je saopštila da je jutros na sjeveru Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomjerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca koji su do zuba naoružani nasilno upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, ali u još nekoliko privatnih objekata na sjeveru.
Kancelarija za KiM - Foto: RTRS
Kancelarija za KiMFoto: RTRS

- Oni su u naletu terora polomili vrata na ulazu u KBC, pretresali pojedine prostorije i do zuba nairužani marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na KiM, iako im je rukovodstvo prenijelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima - navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kako se dodaje, u ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila specijalnih jedinica, a cijelu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa.

- Ova akcija izazvala je dodatni šok i strah kako pacijenata tako i zaposlenih, a Kurtijevi policajci izabrali su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namjerno u vreme kada zaposleni odlaze na posao, a djeca idu u škole i vrtiće kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu - kaže se u Kancelariji za KiM.

U posebno teškom stanju šoka nalazi sa 100 najtežih bolesnika sa internog odjeljenja KBC koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i djeca srednje medicinske škole koja u ovo vrijeme dolaze na praksu u bolnicu.

- Јasno je da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na sjeveru KiM, a ova akcija izvedena je s jasnim ciljem da na sjeveru Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, liječi se bez straha od upada naoružanih falangi , vodi djecu u vrtiće i škole - saopšteno je iz Kancelarije za KiM.