latinica  ћирилица
29/09/2023 |  09:53 ⇒ 09:54 | Autor: RTRS

Konkurs za subvenciju kamatne stope na stambene kredite za mlade

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) - Foto: RTRS
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)Foto: RTRS

Na konkurs se mogu prijaviti lica koja su zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju imaju do navršenih 35 godina života, navedeno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Na konkurs se može prijaviti sudužnik kao bračni partner licu koje je zaključilo ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju sudužnik treba da ima do navršenih 35 godina /u tom slučaju prijavu na konkurs podnosi sudužnik/.

U saopštenju se navodi da se na konkurs mogu prijaviti lica koja imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj.

Konkurs je otvoren do 29. oktobra, a aplikaciona forma za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove može se preuzeti na sajtu Vlade Republike Srpske.

Na konkurs se ne prijavljuju lica koja su već korisnici subvencije kamatne stope po datom stambenom kreditu, jer jednom dodijeljena subvencija važi do kraja otplate kredita, navodi resorno ministarstvo.