latinica  ћирилица
29/09/2023 |  10:06 | Autor: RTS

Srpska lista: Upad u više privatnih objekata sa sjeveru KiM

Srpska lista saopštila je da su prištinske specijalne jedinice brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom uz prekomjernu silu i brutalnost demolirali neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivali pacijente koji su na stacionarnom liječenju u toj ustanovi.
Srpska lista -
Srpska lista

- Paralelno sa tim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, a podatke o tim upadima i dalje prikupljamo - navodi se u saopštenju.

Ističe se da je bio blokiran i put koji vodi ka vrtiću, odnosno predškolskoj ustanovi "Danica Јaramaz" i osnovnoj školi "Sveti Sava".

- Nastavnici i vaspitači nisu mogli da dođu do svojih radnih mjesta, djeca su bila prestravljena, a zabrinuti roditelji nisu smjeli da djecu odvedu na boravak u vrtić odnosno na nastavu - piše u saopštenju Srpske liste.

Navode da je očigledno da Kurtijev režim tragične događaje iz Banjske sada koristi da opravda "antisrpsko djelovanje na Kosovu i Metohiji, kao i da nastavi sa daljim maltretiranjem naših građana".

Dodaju i da su pripadnici Euleksa sve ove brutalne upade pratili sa udaljenosti od više desetina metara apsolutno nezainteresovani da spriječe maltretiranje srpskog naroda ili da se aktivno uključe i spriječe protivzakonito djelovanje Kurtijevih slecijalaca.

Pripadnika KFOR-a, kako tvrde, nije bilo na vidiku prilikom ovog necivilizacijskog ponašanja.

- Ostaje nam da pozovemo građane da u ovim ludim vremenima sačuvaju prisebnost i budu uz svoju djecu, u nadi da će jednom i na ovim prostorima zavladati mir, te da će i Srbi moći da žive normalnim životom, da se liječe bez da ih prepadaju do zuba naoružani specijalci, ili da ih isti ne maltretiraju na putu do vrtića i škole. Ovom prilikom odajemo priznanje zdravstvenim radnicima, vaspitačima i nastavnicima koji su hrabro stali u zaštitu prava svojih pacijenata odnosno djece - zaključuje se u saopštenju.