latinica  ћирилица
29/09/2023 |  10:11 ⇒ 14:06 | Autor: RTRS

Elek za RTRS: Nasilni upad ROSU; Јoš jedan pritisak Kurtijevog režima (VIDEO)

Јutros rano, oko 6.00 časova desio se nasilni upad ROSU specijalnih jedinica u krug KBC Kosovska Mitrovica. Sa više od 15 džipova, naoružani dugum cijevima upali su u prostorije kotlovnice i vešernice, obili vrata i prema njihovim navodima "tražili nešto", rekao je za RTRS direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.


Upad tzv. Kosovske policije (foto: TANJUG/ STR) -
Upad tzv. Kosovske policije (foto: TANJUG/ STR)

Elek je naglasio da niko u bolnici ne zna šta su Pripadnici ROSU tražili.

- Odmah nakon što sam obaviješten o incidentu stigao sam u bolnicu. Pored naoružanim pripadnika ROSU bilo je tu i pripadnika u civilu. Petnaest minuta smo čekali da nam se obrati njihov komandir i da nam objasni o čemu se radi. Sve to su nijemo posmatrali pripadnici Euleksa koji su stigli sa četiri džipa i koji su odbili da odgovore na naša pitanja, a nisu imali ni prevodioca - kaže Elek.

Kako kaže, komandir policije im je nakon 15 minuta čekanja rekao da ima nalog za pretres iako su "bili konstruktivni i ponudili im da otvore bilo koju prostoriju u bolnici".

- Oni su odbili tu saradnju i pretresli prostorije pritom razvalivši vrata kotlarnice i vešernice. U 7.15 časova su se povukli iz objekta oduzevši video-nadzor sa ulazne kapije KBC Kosovska Mitrovica - ističe Elek.

Ono što je alarmantno i zabrinjavajuće, kaže on, što je veliki broj radnika bolnice i učenika medicinske škole na praksi bilo vidno uznemireno, kao i teško oboljeli pacijenti čiji odjel koji je okrenut prema pretresenim prostorijama.

- Ovo je još jedan vid pritiska režima Aljbina Kurtija i pokušaj da se zdravstveni radnici, kao i pripadnici SPC uvuku u nečasne radnje - naglasio je Elek.