latinica  ћирилица
29/09/2023 |  10:17 ⇒ 10:18 | Autor: RTS

Počinje ABA liga, 14 timova u borbi za šampiona regionalnog košarkaškog takmičenja

Uktamicom u Splitu između istoimenog kluba i Studentskog centra počinje nova sezona u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. Titulu šampiona brani Partizan koji je prošle sezone u finalu plej-ofa bio bolji od Crvene zvezde ukupnim rezultatom 3:2.
ABA - Foto: RTRS
ABAFoto: RTRS

Beogradski "vječiti" rivali novu sezonu ABA lige, ali i ostalih takmičenja započeće sa velikim ambicijama, ako je suditi na osnovu pojačanja. Crvena zvezda je dovela 10 igrača u prelaznom roku, a isti broj košarkaša je napustio redove srpskog šampiona. Partizan je doveo četiri nova igrača.

Dejan Davidovac, Marko Simonović, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, DŽoel Bolomboj, Rokas Giedraitis, Šabaz Nejpir, Јago dos Santos i Nemanja Bjelica su novi igrači crveno-bijelih.

Tim Partizana pojačali su Ognjen Јaramaz, Pi DŽej Doužer, Frenk Kaminski i Mateuš Ponitka.

Uvertira za novu sezonu ABA lige upriličena je ABA Superkupom u kome je Studentski centar osvojio titulu šampiona savladavši Partizan i finalu.

ABA liga broji 14 timova, pet srpskih, po tri hrvatske i crnogorske, dvije slovenačke i jedne ekipe iz Bosne i Hercegovine. Novi član regionalnog takmičenja je Krka, a MZT iz Skoplja igraće ABA 2 ligu.

Plej-of izboriće osam najboljih timova u kome će igrati bolje rangirani tim sa lošije pozicioniranom ekipom. Prvi protiv osmog na tabeli, drugi protiv sedmog...

Četvrtfinale i polufinale igra se na dvije dobijene utakmice, dok će se finale igrati na tri pobjede.

Pored Zvezde i Partizana, timovi iz Srbije u regionalnoj ABA ligi biće: FMP, Borac Čačak i Mega.