latinica  ћирилица
29/09/2023 |  12:21 ⇒ 12:41 | Autor: RTRS

Dončić najavio štrajk na Kostrešu

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radislav Dončić najavio je da će započeti štrajk na Kostrešu zbog, kako je istako, teškog položaja boraca Vojske Republike Srpske i posjete Derventi hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je odlikovao 103. brigadu HVO.
Dončić i Trivić - Foto: RTRS
Dončić i TrivićFoto: RTRS

- Tražimo povećanje boračkog dodatka na sedam KM po mjesecu za učešće u ratu. Saglasni smo sa tim da borci ne moraju čekati da napune 60 godina da bi dobili borački dodatak. Potrebno je uraditi i reviziju boraca da bismo znali ko su bili stvarni borci, a ko ne - rekao je Dončić, koji je i član Predsjedništva Narodnog fronta.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci on je pozvao sve borce Republike Srpske da se zajedno bore za svoja prava.

Predsjednica Narodnog fronta Јelena Trivić izjavila je da izlaskom iz okvira standardnog političkog djelovanja žele da ukažu na katastrofalan položaj boračke populacije i na sramno odlikovanje hrvatske brigade u Derventi.

- Dončić ima podršku mnogih boraca...Neće biti sam, biće sa svojim saborcima i pozvaćemo i druge nezadovoljne kada dođe sa svojim zahtjevima u Banjaluku da se pridruže javnom protestu - rekla je Trivićeva.