latinica  ћирилица
29/09/2023 |  12:49 | Autor: SRNA

Brnabić: Prištinski upad u bolnicu u Mitrovici nastavak terora nad Srbima

Premijer Srbije Ana Brnabić je, povodom upada prištinskh specijalaca u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, rekla da se nastavlja teror i maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji, s ciljem njihovog protjerivanja.
Ana Brnabić na otvaranju farbike vode fabrici "Smarfit kapa" -
Ana Brnabić na otvaranju farbike vode fabrici "Smarfit kapa"

Brnabićeva je istakla da je to nastavak terora premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija nad Srbima.

- Јedini cilj im je da protjeraju sve Srbe sa Kosova i Metohije. Mi pričamo i sa Kforom i sa međunarodnom zajednicom. Od jutros predsjednik Aleksandar Vučić ima sastanke o tome - ijzavila je Brnabićeva novinarima.

Govoreći o raspisivanju izbora u Srbiji, Brnabićeva je navela da su netačne medijske informacije da će izbori biti 17. decembra.

- Ali, uvijek smo spremni za izbore, bolje da se održe prije nego kasnije. Sve je u skladu sa zahtjevima opozicije iz septembra. Mi želimo da izađemo u susret opoziciji, koja je prijetila maltretiranjem građana ako se ne raspišu parlamentarni i beogradski izbori do kraja godine - istakla je ona.

Brnabićeva je dodala da je njena ostavka na stolu, još od juna, prenijeli su beogradski mediji.

- Budžet će biti usvojen pre raspuštanja Skupštine. Usvajanje budžeta će obezbijediti dodatno povećanje penzija, plata i minimalca. Minimalac prvi put u istoriji ide preko 400 evra. Sve što obećavamo mi ćemo uvijek ispuniti - rekla je Brnabićeva, nakon otvaranja prvog industrijskog biološkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, u fabrici "Smarfit kapa".