latinica  ћирилица
29/09/2023 |  13:04 ⇒ 13:08 | Autor: RTS

U Beogradu uhapšeno 10 osoba, zaplijenjeno oko 170 kilograma amfetamina

Po nalogu Јavnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK-om danas je lišeno slobode deset osoba zbog sumnje da su iz Holandije nabavljali amfetaminsko ulje, a potom u Srbiji skladištili, proizvodili i prodavali opojnu drogu amfetamin.
Policija Srbije (Foto: MUP Srbije/instagram) -
Policija Srbije (Foto: MUP Srbije/instagram)

Organizator kriminalne grupe Z. S. i pripadnik A. S. uhapšeni su jutros na teritoriji Obrenovca prilikom primopredaje oko 170 kilograma opojne droge amfetamin, dok je kod ostalih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, pronađena opojna droga amfetamin, MDMA (ekstazi) i lekovi sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Uhapšeni su Z. S., M. T., M. T., A. S., R. S., S. M., M. L., Lj. S., M. B. i M. S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Јavnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Ova organizovana kriminalna grupa je zajedno sa I. S. i A. K. koji se nalaze u pritvoru u periodu od 2. februara do danas, nabavljala amfetaminsko ulje iz Kraljevine Holandije, a potom proizvodila, skladištila i prodavala opojnu drogu amfetamin na teritoriji Republike Srbije.

Takođe, ova organizovana kriminalna grupa je nabavljala opojnu drogu i lijekove sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama na teritoriji Beograda, a potom transportovala ka Holandiji.

Pretresanje prostorija je u toku.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Јavno tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti saslušani.