latinica  ћирилица
29/09/2023 |  13:38 ⇒ 13:38 | Autor: RTRS

U Trebinju 5. i 6. oktobra prva CHECK IN konferencija o turizmu (VIDEO)

U četvrtak i petak, 5. i 6. oktobra, Trebinje će biti domaćin regionalne konferencije o turizmu, okupljajući iskusne stručnjake i profesionalce, influensere i ključne donosioce odluka. CHECK IN konferencija će ugostiti više od 300 učesnika i govornika iz različitih segmenata turizma. Tokom dva konferencijska dana, na deset panela i predavanja publiku očekuju dinamične razmjene iskustava, analiza zakonodavstva i podsticaj za poboljšanje komunikacije unutar ove vitalne industrije.
Regionalna konferencija o turizmu - Foto: Ustupljena fotografija
Regionalna konferencija o turizmuFoto: Ustupljena fotografija

"Rezultati u turizmu i kojim mjerama ih unaprijediti?" je tema premijernog panela konferencije, na kojem će se analizirati pokazatelji uspješnosti na najvišem nivou. Priliku za stratešku diskusiju će imati ministri i predstavnici vlada iz regije - Republike Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, zajedno sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Denisom Šulićem.

- Turizam je strateška razvojna šansa cijele regije, a dobre rezultate u turizmu koje bilježimo ove godine u Republici Srpskoj ćemo prepoznati kao potvrdu dobrog rada i pojačati naše napore. CHECK IN konferencija je idealna prilika da razgovaramo samo o turizmu, sa našim gostima iz regije i domaćim profesionalcima, kako bismo oblikovali bolju budućnost turizma u Republici Srpskoj - izjavio je ministar Denis Šulić najavljujući dvodnevnu konferenciju u Trebinju.

Biti u korak sa trendovima i najaktuelnijim iz svijeta turizma znači koristiti moderne tehnologije, a prije svega društvene mreže i influensere čiji uticaj na turizam destinacije igra sve važniju ulogu.

Јovana Kvržić i Boris Radošević su samo dio panela sa poznatim travel influenserima iz regije koji će se naći na CHECK IN konferenciji. Svoja znanja i iskustva će sa publikom podijeliti i predstavnici najvećih domaćih turističkih centara poput OC Јahorine i Banje Vrućice, a događaje kao ključan faktor za privlačenje turista i unaprijeđenje turističke ponude će predstaviti organizatori najposjećenijih festivala i manifestacija.

- CHECK IN regionalna konferencija o turizmu ima ambiciju da oblikuje budućnost turizma u regiji i unaprijedi način komunikacije u ovoj industriji. Trebinje, naš predivan domaćin, nudi više od sunčanih dana i čuvenih platana, a jedan od ciljeva konferencije je upravo promocija domaćih destinacija i povezivanje sa regijom - navode iz marketinške agencije MANIA, organizatora konferencije.

Drugi dan konferencije donosi i četiri predavanja prepoznatih stručnjaka, posvećenih direktnoj edukaciji i inspiraciji za razvoj komunikacije u turizmu. Brojne paneliste, predavače i stručne moderatore će pomno pratiti profesionalci iz turističkih organizacija, domaćih i stranih agencija, resornih institucija, kao i pružaoci usluga u turizmu, hotelijeri, ugostitelji i drugi lideri iz industrije turizma.

Važnost konferencije i rezultata koje će napraviti za ovu industriju su prepoznali i partneri sa čijom podrškom se realizuje, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik – generalni pokrovitelj konferencije, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i grad Trebinje.

Prva CHECK IN konferencija o turizmu je događaj koji će povezati sve značajne učesnike i strateški usmjeriti razvoj turizma u Republici Srpskoj i regiji. Agenda i više informacija o konferenciji se može pronaći na zvaničnoj veb stranici na adresi www.checkin-conference.com kao i na profilima konferencije na društvenim mrežama FacebookInstagram i LinkedIn.