latinica  ћирилица
29/09/2023 |  13:59 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Dominacija "vihora" i "despota" na beogradskom Sajmu naoružanja (FOTO)

Tehnički remont Bratunac (TRB) predstavio se izuzetno uspješno na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2023" u Beogradu gdje je premijerno predstavio lako taktičko vozilo "vihor", multifunkcionalno vozilo "despot", drugu generaciju pištolja RS 9 "vampir" i ostale proizvode putem eksponata, video-materijala i kataloga, saopšteno je iz kompanije.
"Despot" i "vihor" na Sajmu naoružanja u Beogradu - Foto: Ustupljena fotografija
"Despot" i "vihor" na Sajmu naoružanja u BeograduFoto: Ustupljena fotografija

- Sa dva "vihora" i "despotom" na moderno dizajniranom štandu TRB je ostavio impresivan utisak, privukao pažnju stručne javnosti i ocijenjen kao jedan od najboljih ove godine, navodi se u saopštenju.

Za TRB su posebno značajne bile posjete delegacija ministarstava odbrane iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Namibije i Indonezije, kao i više vojnih delegacija i atašea zemalja Bliskog istoka, odnosno Azije i Afrike, te Evrope.

Štand su ove godine posjetili i brojni zvaničnici Republike Srpske, Srbije i zemalja iz regiona, kao i politički predstavnici, te prijatelji kompanije.

Svojom posjetom, čast TRB-u ukazali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i ministar bezbjednosti Nenad Nešić, kao i načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović.

Delegacija Srpske na Sajmu naoružanja u Beogradu

Iz kompanije ističu da je beogradski sajam prilika na kojoj je TRB, osim potencijalnih poslovnih kontakata, domaćoj javnosti prezentovao šta je kao izvozno orijentisana kompanija uradila u periodu između dva sajma.

- Predstavljajući se u najvećem kapacitetu do sada, sa tri vozila, menadžment TRB-a izuzetno je zadovoljan posjećenošću TRB štanda, utiscima i komentarima vojnih eksperata koji su procjenjivali naše proizvode, a rezultat je snažan podstrek za dalji rad i razvoj - navedeno je u saopštenju.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2023" održan je u Beogradu od 25. do 28. septembra.

Prezentacija pištolja RS 9 "vampir"