latinica  ћирилица
29/09/2023 |  14:02 ⇒ 14:03 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Lažni narativ pravi od Heleza tragikomičnu figuru

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da se na primjeru ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza jasno vidi da se svijest i savjest prosijavana kroz sita sarajevskog pravosudnog sistema neprovratno iskrivljuju do mjere paranoidnog protivljenja svemu što nije kompatibilno sa njegovom predstavom svijeta i pojava.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

- A kakva može biti slika svijeta kreirana u glavi čovjeka presuđenog za nasilje i davanje lažnih iskaza nego iskrivljena i lažna, što jeste njegov problem sve dok ne počne da se ponaša kao neko od koga zaista nešto zavisi u ovoj zemlji, pa čak i na nivou Evropske unije - navela je Bursaćeva.

Povodom njegove izjave da mu je problematično da komandant snaga EUfOR-a bude iz Mađarske, Bursaćeva je rekla za Srnu da Helez ne odlučuje sam o bilo čemu ni u BiH, a štetu koju produkuje iznošenjem svojih iskrivljenih stavova, odnosno besmislica, moguće je sanirati ali te aktivnost iziskuju dodatnu energiju.

- Štetno ponašanje koje se ogleda u širenju dezinformacija i lažnih narativa u suštini od njega prave tragikomičnu figuru, a dosta govori i o zemlji čiji je on, nažalost, ministar - dodala je Bursaćeva.