latinica  ћирилица
29/09/2023 |  14:03 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Arlov: Humanost u teškim vremenima za srpsku djecu na KiM

Humanitarnu akciju "Odbradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji", u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, do danas je podržalo više osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Humanitarna akcija "Odbradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" posvećena je predškolskoj deci, školarcima, djeci sa poteškoćama u razvoju na KiM i traje do 31. decembra.

- Pomislimo na njih dok u strahu žive oni i njihove porodice, idu u vrtiće i škole uz pucnjavu, borbena vozila, hapšenja, pomene i paljenje svijeća i prisustvo mnogobrojnih policijskih snaga takozvanog Kosova, Euleksa i Kfora na Kosovu i Metohiji. Vjerujemo i uspjećemo da ih obradujemo, pružimo pažnju, izvučemo osmijeh mnogobrojnoj djeci u decembru i januaru za srpske praznike, pomoći djeci sa poteškoćama u razvoju poklonima za koje će sakupiti sredstva njihovi vršnjaci širom Republike Srpske - rekao je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć KiM.

Arlov je uputio zahvalnost svim učenicima, direktorima, profesorima, nastavnicima, a najviše porodicama koje su podržale i koje će podržati akciju "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji".

Zainteresovani pomoć mogu uplatiti putem žiro računa Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji 5551000034196445 kod Nove banke.