latinica  ћирилица
29/09/2023 |  14:39 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Milošević: Vjerujem u kvalitet tima, nadam se plasmanu na EP

Vjerujem u kvalitet tima i nadam se plasmanu na Evropsko prvenstvo, rekao je Savo Milošević, novoizabrani selektor reprezentacije BiH u fudbalu na zvaničnom predstavljanju.
Savo Milošević (foto:EFE/ANDREJ CUKIC) -
Savo Milošević (foto:EFE/ANDREJ CUKIC)

- Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Saveza i rukovodstvu na ukazanom povjerenju. Svjestan sam da to uopšte nije bila laka odluka, a ja sam ovdje iz samo jednog razloga. Iskreno vjerujem da ova ekipa može da se plasira na Evropsko prvenstvo. Taj put će biti jako težak i trnovit i vjerujem da to mogu da uradim. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo do marta, ali ta priprema mora da početi odmah - rekao je Milošević na pres konferenciji.

Milošević navodi da od kvalifikacija nisu odustali.

- Naša realnost je baraž koji je specifična utakmica. Tu nema ljepote, baraž utakmice se igraju srcem, borbenošću i karakterom. To sam naučio za 32 godine bavljenja sportom i kvalitet tu vrlo malo odlučuje - rekao je Milošević.

Milošević objavio svoj prvi spisak igrača koji su pozvani igrači za Lihtenštajn i Portugal:

- golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

- odbrana: Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Јusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić 

- vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović

- napad: Edin DŽeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić i Nemanja Bilbija.