latinica  ћирилица
29/09/2023 |  15:46 | Autor: SRNA

Tijana Bošković u Andrićgradu

Najbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković boravila je danas u Višegradu i posjetila Andrićgrad.
Tijana Bošković posjetila Andrićgrad - Foto: SRNA
Tijana Bošković posjetila AndrićgradFoto: SRNA

Odbornik Skupštine opštine Višegrad Darko Andrić poželio je dobrodošlicu Tijani koja je rekla Srni da rado dolazi u ovaj grad i da joj se ovdje mnogo dopada.

Boškovićeva se za vrijeme obilaska Andrićgrada strpljivo fotografisala sa fanovima.

Andrić je rekao da je ponos biti sa najboljom odbojkašicom svijeta koja voli svoj narod.

- Uspjeh Tijanin smo svi pratili i navijali za nju i mnogo puta nam je donijela radost predstavljujući Republiku Srpsku u najboljem svjetlu - istakao je Andrić.

Boškovićeva, rođena u Trebinju, pored osvojene prve zlatne medalje u istoriji srpske odbojke na Svetskim prvenstvima, proglašena je za najbolju igračicu Svjetskog prvenstva u Јapanu 2018. godine, a godinu kasnije i za najkorisniju igračicu Evropskog prvenstva u Turskoj.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, osvojila je bronzanu medalju. Proglašena je za najboljeg korektora olimpijskog turnira.

U septembru 2021. godine na meču polufinala Evropskog prvenstva protiv Turske, oborila je svjetski rekord po brzini smeča od 110,3 kilometara na čas. Osvojila je srebrnu medalju na tom prvenstvu, čija je završnica održana u Beogradu. Izabrana je za najboljeg korektora na prvenstvu.

Bila je kapiten reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Poljskoj i Holandiji, na kom je sa reprezentacijom odbranila svjetsko zlato. Proglašena je za najbolju igračicu Svjetskog prvenstva.