latinica  ћирилица
29/09/2023 |  16:09 ⇒ 18:00 | Autor: RTRS

Nešić: Grafit na Kazanima stravična prijetnja preostalim Srbima u Sarajevu

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić obišao je Kazane, stratište stradanja Srba u Sarajevu, i zatražio od federalne policije i tužilaštva da hitno otkriju i procesuiraju počinioce gnusnog noćašnjeg zlodjela.
Nenad Nešić odaje počast stradalima - Foto: Ustupljena fotografija
Nenad Nešić odaje počast stradalimaFoto: Ustupljena fotografija

- Sramotni, prijeteći grafit, zlodjela je nad nevinim dušama, ali i stravičan prijetnja malom broju preostalih sarajevskih Srba koji žive u tom gradu. Ovakvo zlodjela ne smije proći bez najoštrije kazne. Mrtvi moraju imati smiraj, a živi biti bezbjedni - kazao je Nenad Nešić.

On navodi da je neviđena sramota i podvala da na spomeniku stradalnicima ne piše da su Srbi, te i da Grad Sarajevo danas saopštava da je oskrnavljen spomenik "stradalim građanima".

- Zvjerski su ubijeni samo zato što su Srbi. Spomenik je noćas oskrnavljen jer su žrtve Srbi. I to je uradio neko u kome živi zločinac Caco, koji je sahranjen kao heroj. Noćas je upućena poruka da postoje ljudi koji su spremni ubijati civile samo zato što su Srbi. Sijanje straha, prijeteći, mržnje, me smije proći nekažnjeno. Vrijeme je da postanemo normalno društvo koje će se prema svim žrtvama odnositi sa istim pijetetom. Neka je vječni smiraj svim mučenicima - poručio ke Nešić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dobilo je prijavu da je protekle noći na Kazanima oskrnavljen spomenik ubijenim građanima Sarajeva. Na spomeniku, koji je 2021. godine podignut odlukom Gradskog vijeća Sarajeva, crvenim sprejom je ispisano "Živi Caco u nama".