latinica  ћирилица
29/09/2023 |  16:31 | Autor: SRNA

Banjac: Šmitu ističe viza i treba da se vrati u svoju zemlju

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je danas da Kristijanu Šmitu "ističe viza", te da treba da se vrati u svoju zemlju.
Darko Banjac - Foto: RTRS
Darko BanjacFoto: RTRS

- Imamo jednu poruku, a to je da će Šmit otići prije iz BiH nego što su otišli njegovi sunarodnici u Drugom svjetskom ratu. Bio je ovdje kao turista, međutim viza postepeno ističe i mislim da treba da se vrati u svoju zemlju - rekao je Banjac novinarima.

Banjac, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, naglasio je da narod na ovim prostorima ima jako gorke i tužne uspomene iz tog perioda.

- Šmit svojim gestikulacijama i ponašanjem upravo odražava takvu vrstu ponašanja koje smo imali davno, prije 60, 70 godina - rekao je Banjac.

Sve bezbjednosne agencije na nivou BiH iz svoje nadležnosti vrše provjere o statusu Šmita i njegovog obezbjeđenja na osnovu dopisa srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i mnistra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića, rečeno je Srni u ovim agencijama.

Izvor Srne navodi da je o svim ovim aktivnostima obaviješteno Tužilaštvo BiH kome će biti proslijeđeni nalazi agencija i koje će na kraju dati svoj stav.