latinica  ћирилица
29/09/2023 |  19:08 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Bejbi bum u Trebinju, za 15 časova stiglo petoro novorođenčadi (VIDEO)

Lijepe vijesti stižu iz trebinjskog porodilišta. Za samo 15 časova rođeno je pet dječaka, od toga par blizanaca. Ovakav bejbi bum odavno ne pamte u porodilištu. Radosni su i ponosni jer je sve proteklo u redu, a bebe i mame osjećaju se dobro.
Bejbi bum - Foto: RTRS
Bejbi bumFoto: RTRS

Braća Dimitrije i Damjan rođendan će slaviti istog dana.

Kući ih sa nestrpljenjem čeka stariji brat Lazar. Dvadeset sedmogodišnja Saška Vujović, ponosna je mama tri sina. Gdje ima ljubavi i sloge, djece nikad nije dosta, kaže ova mlada majka.

- Tri sina imama i u ovoj bolnici je stavrno sve bilo kako treba. Sama blizanačka trudnoća nosi sama po sebi izazove, ali ja sam uspjela i prirodnim putem na svijet donijela dva mala života - kaže Saška Vujović.

Nije često da tokom jednog dežurstva u trebinjsom porodilištu na svijet dođe pet beba. Za mlad i stručan tim to je bio slatki umor, na koji su kažu ponosni i željni još ovakvih dana.

- U septembru smo imali negdje oko 22 bebe plus ovih pet, to je 27 beba za septembar što je mnogo bolje u odnosu na prošlu godinu, a ovih pet beba rođeno je za 15 časova. Majke su dobro i bebe, a nakon dugo godina blizanaci su se rodili prirodnim putem - istakla je  Marija Aandrić, načlnik Odjeljenja za ginekologioju i akušerstvo.

Nadaju se da će horski plač beba u budućnosti postati svakodnevica. Raduje i podatak da je prošlogodišnja brojka novorođenčadi od, 202 bebe, već premašena u septembru!