latinica  ћирилица
30/09/2023 |  08:57 | Autor: SRNA

Povoljni uslovi za saobraćaj

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su povoljni uslovi za vožnju na većini saobraćajnica, magla smanjuje vidljivost u kotlinama i u riječnim tokovima, a na dionicama u usjecima pojačana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Pojačan intenzitet saobraćaja moguć je u centralnim područjima, kao i na dijelovima ka graničnim prelazima. Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH, na graničnom prelazu Gradiška, dok su na ostalim prelazima, za sada, zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac, kao i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac biće izmjena u odvijanju saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor do 31. decembra.

Na mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo na putnom pravcu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zbog radova na mostu Bogdanovac izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka, i postavljena je saobraćajna signalizacija koja će do 15. novembra regulisati saobraćaj.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva-Sokolac u toku je rehabilitacija puta, te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju do 31. decembra.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u toku je izmjena odvijanja saobraćaja, zbog uređenja korita rijeke Vrbas, uključivanja i isključivanja mehanizacije.

Zbog sanacije dionice magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor, Ulica kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Do 20. oktobra, zbog sanacionih radova, izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanka-Doboj, kao i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminiranja terena u mjestu Rječica Donja, grad Doboj, biće povremenih obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, na način da će radovi trajati 30 minuta, nakon čega će saobraćaj biti puštan 15 minuta.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu Šahin Kamen biće privremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Maglaj, u mjestu Trbuk, grad Doboj, do 30. septembra, između 11.00 i 15.00 časova, a radovi će u toku jednog dana trajati do 15 minuta.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu Grapska-Kostajnica u Kostajnici kod Doboja, biće privremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, do 20. decembra.