latinica  ћирилица
30/09/2023 |  09:04 ⇒ 09:05 | Autor: SRNA

Vučević: Visok rizik od rasplamsavanja tenzija, nacionalni interes očuvanje mira

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ocijenio je da je trenutni rizik od daljeg rasplamsavanja tenzija na Kosmetu visok poručivši da je nacionalni i državni interes Srbije da čuva mir, a da je Vojska Srbije spremna da odgovori na sve zadatke koje državno rukovodstvo stavi pred nju.
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr) -
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr)

On je naglasio da je sve ono što se dešavalo i oko manastira Banjska, i na sjeveru Kosova i Metohije opomena, ali da se mora razumijeti kakve su okolnosti i šta nas okružuje, šta radi Priština, kakvo naoružavanje i kakvu opremu ima i sa čim se Srbija suočava, ne samo sa političkog, već i sa bezbjednosnog aspekta.

- Nemamo prava da budemo obeshrabreni, da budemo malodušni, ovo mora biti uzbuna za političku mobilizaciju, ovo mora biti poziv da se u miru još snažnije politički borimo za prava našeg naroda i za državne i nacionalne interese države Srbije - rekao je Vučević.

Ministar odbrane je istakao da država Srbija ni na koji način nije učestvovala u događajima u Banjskoj 24. septembra, a da je jedini način da se smiri situacija na sjeveru Kosova i Metohije je da se povuku policijske snage Prištine i da KFOR preuzme kontrolu

- U tom slučaju sve će se smiriti i neće biti nikakvih incidenata i problema - rekao je Vučević za "Kosovo onlajn".