latinica  ћирилица
30/09/2023 |  09:09 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Kovačević: SNSD će ostati najjača stranka - idemo u nove pobjede pod zastavom Srpske (VIDEO)

SNSD će ostati najjača stranka u Srpskoj i od danas idemo u nove pobjede pod zastavom Srpske, rekao je u našem Јutarnjem programu portparol SNSD-a Radovan Kovačević
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Rekao da je će na današnjem saboru SNSD-a učestvovati 1.001 delegat.

- Očekujemo i 2.000 aktivista i veliki broj gostiju. Prisutvovaće predsjednik SNS-a Miloš Vučević, predsjednik SPS-a Ivica Dačić, predsjednici prijateljskih stranaka iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Prisutvovaće i predstavnici prijateljskih stranaka iz Mađarske i Rumunije, kao i naši koalicioi partneri - naveo je Kovačević.

Naveo je da će SNSD usvojiti i nova programska opredjeljenja.

- Imamo samo jedno ime i prezime, to je Republika Srpska. Nećemo se povući ni pred jednim strance, niti jednom silom - poručio je Kovačević.

Naglasio je da je cilj SNSD-a zaštita interesa Srpske.

Podsjećamo, u Doboju će danas biti održan Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Biće izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke.

- SNSD je najveća organizaciju sa više od 200 hiljada članova, a na Sabor je pozvano više od 1000 delegata, kao i više od hiljadu i po simpatizera i značajan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, partnera iz Srpske i Federacije BiH - rekao je ranije lider stranke Milorad Dodik.

On je izjavio da su opštinski odbori ove stranke kao jedini prijedlog za predsjednika stranke dostavili njegovo ime, a o čemu će biti odlučivano na Saboru u Doboju.