latinica  ћирилица
30/09/2023 |  09:11 ⇒ 09:14 | Autor: SRNA

Novi Grad: Kabare predstava "Čeznem da vam kažem"

U Kulturno-obrazovnom centru u Novom Gradu izveden je poetsko-muzički kabare "Čeznem da vam kažem" Milorada Damjanovića, prvaka drame Beogradskog dramskog pozorišta uz učešće stalne članice Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, soprana Nataše Radovanović i klavirsku pratnju Pavla Јoksimovića.
U Novom Gradu izveden muzički kabare "Čeznem da vam kažem" - Foto: SRNA
U Novom Gradu izveden muzički kabare "Čeznem da vam kažem"Foto: SRNA

Damjanović je proveo publiku kroz uspomene na djetinjstvo, Јugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba.

On je rekao da je to njegova životna priča, emotivni prikaz života kroz poeziju.

- Želio sam da napravim iskorak, bio je to novi izazov u karijeri, a s druge strane tražio sam način kako da promovišem poeziju - naveo je Damjanović.

On je dodao da je kabare izveden 55. put i da je interesovanje publike u Novom Gradu mnogo veće nego što je očekivao.

- Ipak, ima nade za kulturu. Nismo izgubili smisao za vrijednosti, samo treba da se borimo za njih - naglasio je Damjanović.

Svaka od cjelina upotpunjena je poezijom koja je na neki način obilježila periode o kojima glumac govori, ali i pjesmama koje predstavljaju bisere srpske poezije.

Program ovog kabarea, osim njegove centralne priče, prati glas Nataše Radovanović koja je pjevala pop, evergrin i džez pjesme koje su obilježile sve generacije.

Kabare je priča ispričana i otpjevana kroz riječi Vaska Pope, Desanke Maksimović, Јovana Dučić, Miroslava Antića.

Direktor Narodne biblioteke Novi Grad Maja Јovanić Kostadinović rekla je da je pokrovitelj sinoćnjeg kulturnog događaja Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.