latinica  ћирилица
30/09/2023 |  10:44 ⇒ 19:55 | Autor: SRNA

Dodik: Milan Јelić ostavio neizbrisiv trag u istoriji Srpske, ponosni na njegov lik i djelo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Milan Јelić ostavio neizbrisiv trag i nemjerljiv doprinos stabilizaciji i razvoju Srpske, jačanju i očuvanju njenih institucija, i s toga i danas, 16 godina od njegove smrti, čuvamo sjećanje na ovog velikog čovjeka, političara, privrednika i sportistu.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je rekao da je Milan Јelić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, bio ličnost u kojoj su ujedinjene sve vrline koje krase jednog čovjeka - ljudskost, hrabrost, poštenje, čvrst karakter, humanost i odanost domovini i svom narodu.

- Svima nama Milan je bio i ostao trajna uspomena i sjećanje. Ponosni smo na njegov lik i djela, koja ostaju da vječno svjedoče koliko je bio posvećen svima - prije svega, svojoj porodici, prijateljima, svojim Modričanima i svim građanima Republike Srpske - istakao je Dodik povodom godišnjice smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.

Iako je prošlo 16 godina od njegove smrti, rekao je Dodik, sjećanje na Milana ne blijedi, a tuga ne prestaje o čemu svjedoči i redovno okupljanje brojnih prijatelja, saradnika i poštovaoca njegovog rada i životnog djela na mjestu vječnog počivanja.

- Učinio je mnogo za Republiku Srpsku i zato Srpska i njeni građani nikada neće zaboraviti svog predsjednika Milana Јelića. Njegov vječni optimizam i neiscrpna energija do zadnjeg trenutka bili su i biće naša pokretačka snaga i podstrek da stvaramo ljepšu, bolju i prosperitetniju Republiku Srpsku, baš onako kako je Milan zamišljao - naveo je Dodik.

Milan Јelić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, preminuo je 30. septembra 2007. godine.

Bio je univerzitetski profesor, doktor ekonomskih nauka i sportski radnik. Obavljao je i funkciju ministra privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.