latinica  ћирилица
30/09/2023 |  14:09 | Autor: B92

Srpski klubovi glasali protiv Cibone

Zagrebačka Cibona je samo zahvaljujući glasovima šest klubova uspjela da dobije dozvolu da registruje nove igrače.
Igokea - Cibona - Foto: RTRS
Igokea - CibonaFoto: RTRS

Kako Borac, Derbi i Split nemaju pravo glasa jasno je koji klubovi su bili protiv da se Zagrepčanima "progleda kroz prste" ovog puta.

Kao što je poznato, Cibona se prolazi kroz velike finansijske teškoće i pitanje je kakva će dalje biti sudbina dvostrukog evropskog prvaka.

Cibona je zbog blokade Hrvatskog košarkaškog saveza započela novu sezonu u domaćem šampionatu bez novih igrača pa je u 1. kolu kod kuće ubjedljivo izgubila od tradicionalno najvećeg rivala Zadra 99:81.

Zadar joj je, međutim, dan poslije pomogao da istu sudbinu ne doživi i u ABA ligi.

Naime, vodstvo ABA lige glasalo je o tome da li će dopustiti registraciju Ciboninih igrača bez izlaznog pisma koje je blokirao HKS, a Ciboni je u tijesnom glasanju 6:5 na kraju omogućeno da u regionalnoj ligi igra u punom sastavu.

- Naime, presudni glas za Ciboninu sudbinu imao je Zadar, koji je glasao u korist zagrebačkog rivala i spasio mu sezonu, ali cjelokupna budućnost kluba i dalje je pod velikim upitnikom - pišu hrvatski mediji.

Split, Borac i Derbi nisu imali pravo glasa jer nisu među vlasnicima takmičenja.

U korist Zagrepčana glasali su Cedevita Olimpija, Budućnost i Mornar, a protiv svi srpski predstavnici uključujući i Igokeu. Nepoznato je kako su glasali Partizan i Krka, ali prema navedenom odnosu, može se pretpostaviti.