latinica  ћирилица
30/09/2023 |  15:55 | Autor: RTRS

Odbojkaški savez BiH bez nekoliko važnih izvještaja, kolege iz Srpske razočarane

Skupština Odbojkaškog saveza BiH održana je danas u Sarajevu.
Skupština Odbojkaškog saveza BiH - Foto: Ustupljena fotografija
Skupština Odbojkaškog saveza BiHFoto: Ustupljena fotografija

Na sjednici nije usvojen Izvještaj o radu za period od septembra prošle, do istog mjeseca ove godine, kao ni Izvještaj o finasijskom poslovanju za 2023. godinu.

- Razočaran sam odnosom kolega koji dolaze kao predstavnici Odbojkaškog saveza Federacije BiH. Neusvajajući izvještaje, a nažalost ni finansijski plan, direktno su protiv odbojkaškog sporta u BiH, a posebno protiv reprezentacije BiH. Ne znam zbog čega su to uradili, ali vjerovatno su instruisani od određenih rukovodniH strukrura Odbojkaškog saveza BiH. Žao mi je, ali izgleda da je na ovaj način utaban put nejedinstvu u odbojkšakom sportu BiH, što nikada do sada nije bio slučaj - rekao je Dejan Travar, član Skupštine Odbojkaškog saveza BiH.

Direktor Univerzitetskog odbojkaškog kluba BL Volej Vojislav Opačić takođe je razočaran posljednjim dešavanjima i odnosom Odbojkaškog saveza FBiH.

- Plašim se da je djelovanje Odbojkaškog saveza FBiH u smislu da se naplaćuju takse igračicama i igračima koji prelaze iz Federacije u Republiku Srpsku korak ka razgradnji i nejedinstvu Odbojkaškog saveza BiH. Nisam siguran da li je ovakvo djelovanje u skladu sa pravilima Evropske odbojkaške konfederacije i da li je zakonito, ali u svakom slučaju nemoralno. Na ovaj način, odluka iz FBiH entiteskim savezima daje obrise državnosti i reprezentativnosti, jer se takve takse naplaćuju samo prilikom prelaska iz jedne u drugu nacionalnu federaciju - pojasnio je Opačić.

Neusvajanje Izvjaštaja i finasijskog plana dovodi u pitanje buduće finasiranje Odbojkaškog saveza BiH.